Eveniment

Ranbaxy, Dr Reddy's si Lupin, interesate de Antibiotice

31.01.2008, 18:20 31

Companiile farmaceutice indiene Ranbaxy Laboratories, Dr Reddy's Laboratories (DRL) si Lupin sunt interesate sa preia o participatie de 53% la Antibiotice Iasi, la licitatia organizata de autoritatile romane in martie, relateaza publicatia Economic Times din India.
Pretul de pornire al licitatiei va fi de 200 de milioane de dolari.
"Nu putem comenta speculatiile referitoare la achizitii. Totusi, in sectorul medicamentelor generice, exista multe oportunitati de achizitii pe pietele emergente, intrucat in aceste regiuni are loc o crestere stabila a profitabilitatii. Evaluarea companiilor tinta va fi facuta in functie de valoare si economiile potentiale rezultate in urma unei astfel de tranzactii", a declarat directorul general al Ranbaxy Laboratories, Malvinder Singh.
O sursa a adaugat ca Ranbaxy Laboratories si-a stabilit o pozitie puternica in Romania, prin preluarea Terapia Cluj-Napoca, in 2006, dar ca achizitia unor noi active atractive este justificata, pentru a preveni concurenta unui alt producator indian pe piata romaneasca profitabila.
Un oficial al Lupin a confirmat ca producatorul urmareste achizitii in Europa Centrala, dar a refuzat sa dea informatii precise.
In cazul DRL, un reprezentant al companiei a spus ca nu comenteaza speculatiile din presa referitoare la strategia de dezvoltare.
Antibiotice detine noua linii de fabricatie si un portofoliu de 120 de medicamente din 11 segmente terapeutice.
Sursele citate de Economic Times au mai spus ca in cursa s-ar putea afla mai multe companii indiene, care duc o politica de achizitii agresiva. Totusi, este posibil ca numai cateva companii sa depuna oferte oficiale de preluare a Antibiotice. In plus, avand in vedere marimea si numarul companiilor interesate de Antibiotice, nu va fi usor pentru un producator indian sa o cumpere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO