Eveniment

Raluca Turcan, propunerea PNL, USR şi PMP pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Raluca Turcan, propunerea PNL, USR şi PMP pentru...

Autor: Diana Grigore

28.05.2019, 18:48 564

Liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan va fi propunea comună a PNL, USR şi PMP pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

„Desemnarea preşedintelui Camerei Deputaţilor reprezintă un moment de maxima responsabilitate pentru partidele de opoziţie. Nu mai vorbim de orgolii, cu de obligaţie pe care o avem. Pentru a putea avea şanse de reuşită trebuie sa existe un efort comun al partidelor de Opoziţie. În sensul acesta am plecat împreuna cu colegii mei, Dan Barna şi Eugen tomac, de la o serie de responsabilităţi faţă de cetăţenii României. În primul rând vorbim despre corectarea prevederilor de justiţie. Este obligatoriu să transpunem recomandările Comisiei de la Veneţia. Am plecat de la ideea că trebuie să facem dreptate cetăţenilor din diaspora. De aceea e nevoie de o susţinere în Parlament”, a afirmat Raluca Turcan.

„E nevoie de o gură de oxigen pentru mediul de afaceri, care a fost victimă colaterală. Momentul desemnării preşedintelui cdep este un moment care poate sa pună bazele acestei agende reformatoare. Ne am bucurat astăzi sa ajungem la un numitor comun. Susţinem un candidat comun, in persoana mea pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a completat Turcan.

Comisia juridică a adoptat, marţi, două proiecte de hotărâre care vizează vacantarea funcţiei de deputat şi funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor a lui Liviu Dragnea, iar deputaţii urmează să ia act de hotărâri, în plen. Partidele vor veni cu propuneri pentru noul preşedinte.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PSD-ALDE vor avea o propunere comună pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în contextul condamnării lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că social democraţii încearcă să găsească soluţii astfel încât la conducerea Camerei Deputaţilor să fie numit Marcel Ciolacu, actualmente chestor al Camerei Deputaţilor.

Locul lui Liviu Dragnea de deputat, iar înlocuitorul său pentru restul mandatului până în 2020 va fi consilierul judeţean din Teleorman Petre Cioabă au spus surse politice pentru MEDIAFAX.

Liviu Dragnea a fost dus, luni seară, la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat în urma condamnării definitive la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Liderul PSD urmează să stea într-o perioadă de carantină de 21 de zile, după care autorităţile vor decide la ce penitenciar îşi va executa pedeapsa.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum, când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO