Eveniment

Raiffeisen Bank şi FEI îi finanţează cu 30 mil. euro pe fermierii români

Raiffeisen Bank şi FEI îi finanţează cu 30 mil. euro...

Autor: Cristina Bellu

09.11.2018, 00:03 410
Raiffeisen Bank şi Fondul European de Investiţii (FEI) au semnat un acord de fi­nanţare şi garantare destinat acordării de împrumuturi în lei pe termen mediu şi lung pentru capital de lucru şi investiţii, fer­mie­rilor şi antreprenorilor din zonele rurale.

Într-o primă fază, Raiffeisen Bank va putea să acorde credite în valoare totală de de 30 mil. euro, în condiţii de dobândă şi costuri subvenţionate. „Pe baza parte­ne­riatului dezvoltat în anii precedenţi şi a experienţei de succes cu fondurile FEI, Raiffeisen Bank face un pas înainte în facilitarea accesului la finanţare pentru o categorie largă de clienţi şi activităţi IMM.

Cu un istoric îndelungat de sprijinire a sectorului agricol, punem acum la dispoziţia antreprenorilor o nouă linie de finanţare cu accent deosebit pe stimularea investiţiilor agricole în utilaje şi echipamente. De asemenea, avem în vedere dezvoltarea mai largă a zonelor rurale şi de munte prin finanţarea atât a firmelor, cât şi a fermierilor individuali pentru investiţii, activităţi tradiţionale, servicii şi unităţi de agroturism, spune Raluca Nicolescu, director executiv, Directia IMM, în cadrul Raiffeisen Bank.

Creditele cu garanţii cofinanţate de FEI vor fi acordate în lei, pentru finanţarea investiţiilor şi acoperirea nevoilor de capital de lucru aferente acestora. Garanţiile FEI acoperă 50% din valoarea creditului, fără niciun cost pentru clienţi, care beneficiază şi de dobândă subvenţionată.

„Sectorul agricol a atins un grad de dezvoltare şi tehnologizare ce necesită instrumente financiare precum cele susţinute de acordul semnat astăzi“, a completat Cătălin Cepisca, manager departament produse structurate de finanţare a comerţului şi sindicalizări, Raiffeisen Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO