Eveniment

Rafo: cine beneficiaza de garantia de 330 mil. euro

04.10.2009, 23:16 36

Guvernul a anuntat saptamana trecuta ca intentioneaza sa acordegarantii de stat in valoare de 330 mil. euro pentru creditele pecare le-ar putea lua rafinaria Rafo Onesti in vederea modernizarii,acesta fiind unul dintre cele mai mari angajamente guvernamentalein business din ultima perioada, dupa garantiile acordate Ford siRenault.

Daca in cazul ultimelor doua companii sunt cunoscuti actionariisi situatia afacerilor este clara, Rafo Onesti este controlata detrei companii, respectiv Calder International, inregistrata inOlanda, Petrochemical Holding, din Austria si Balkan Petroleum dinMarea Britanie cu actionariat necunoscut.

Potrivit unor informatii anterioare, in actionariatul acestorcompanii ar fi prezent omul de afaceri rus Iakov Goldovski, si departenerii de afaceri ai acestuia.

Planul de investitii de 330 mil. euro pe care statul ar fidispus sa il garanteze a fost anuntat la scurt timp dupa cePetrochemical Holding, unul dintre actionarii semnificativi aicompaniei detinute de omul de afaceri rus, a platit datoriile de250 mil. euro pe care Rafo le avea de achitat statului roman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO