Caută doar în titlu
Eveniment

Rafila, despre reluarea cursurilor: Ar trebui să se facă gradual, începând cu universităţile

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a afirmat, vineri seara, că reluarea cursurilor ar trebui să se facă gradual şi e indicat să începă cu universităţile şi liceele, el spunând că într-o clasă nu ar trebui să fie mai mult de 15 elevi.

„Opinia exprimată de mine şi de alţi colegi este ca acest lucru (reluarea cursurilor - n.red.) să se petreacă gradual: întâi cu universităţile şi cu elevii de la liceu, pentru că ei pot respecta mai uşor aceste măsuri de prevenire. Este mai simplu să lucrezi cu adulţi sau adolescenţi din clasele IX-XII. Programul unităţilor de învăţământ trebuie regândit, astfel încât jumătate din efectivul claselor sau grupelor să fie prezent în acelaşi timp. Vorbim fie de un program alternativ, fie de prelungirea programului actual”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Preşedintele SRM a adăugat că, pentru copiii foarte mici purtarea măştii va fi dificilă.

„Sunt mici, nu înţeleg, nu putem să ne gândim că acest lucru (purtarea măştii - n.red.) este uşor de realizat. Trebuie să vedem exemple în alte ţări. Putem să vedem dacă aceste măsuri pot reprezenta o soluţie. Nu pot recomanda o decizie, decât după ce vedem alte exemple şi stăm de vorbă într-un colectiv de lucru. (...) Elementul esenţial o să fie numărul de elevi din clasă. E bine să nu depăşim numărul de 15 elevi într-o clasă, trebuie decalate pauzele”, a mai spus Rafila.

Conform sursei citate, temperatura preşcolarilor şi a elevilor ar putea fi verificată la intrarea în unitatea de învăţământ.

Etichete: rafila,şcoli,

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.