Eveniment

Rafila: Dacă reuşim să scăpăm de la moarte 5.000 - 10.000 de oameni mi se pare extraordinar

Rafila: Dacă reuşim să scăpăm de la moarte 5.000 -...

Autor: Andreea Tobias

23.11.2021, 20:21 60

Alexandru Rafila, propus la Ministerul Sănătăţii, spune că, dacă va reuşi să scape de la moarte 5.000 - 10.000 de oameni, i se pare extraordinar. Rafila vorbeşte şi despre prima dificultate pe care o vede la minister. 

Întrebat, marţi seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, ce înseamnă pentru Alexandru Rafila postul de ministru al Sănătăţii, Rafila a răspuns: „fără să fie o declaraţie demagogică, e o foarte, foarte mare responsabilitate. Lumea are multe aşteptări. Cred că sunt 2 tipuri de aşteptare: în primul rând este vorba de evitarea unei situaţii similare ca cea prin care tocmai am trecut şi cea de-a doua este calea spre normalitate”.

Rafila a afirmat că ştie destul de bine sistemul şi Ministerul Sănătăţii şi crede că dificultatea va fi legată de resursa umană care, „atât cât există, trebuie mobilizată să lucreze” pentru controlul imediat al pandemiei.

„Trebuie un efort. Şi mai e un lucru pe care vreau să îl spun. Nu mai discutăm de Ministerul Sănătăţii de la PSD sau al coaliţiei, problema e a României, nu a coaliţiei şi din punctul ăsta de vedere nu am niciun fel de prejudecată şi lucrez cu oricine are bunăvoinţă şi disponibilitate şi ştiinţă. Nu nu mă interesează vechea moştenire sau greaua moştenire. Dacă reuşim să scăpăm de la moarte 5.000 de oameni sau 10.000 de oameni, mi se pare un lucru extraordinar. Trebuie să mai faci şi altceva, dar lucrul ăsta trebuie să fie prioritatea, ca grozăviile astea cu 500 de decese pe zi să nu se mai repete”, afirmă Rafila.

Dacă va reuşi să obţină acest lucru, crede ministrul propus al Sănătăţii, va fi o speranţă către calea spre normalitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO