Eveniment

Raed Arafat spune că vor fi trimise generatoare în judeţele care au rămas fără curent electric

Raed Arafat spune că vor fi trimise generatoare în...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

16.12.2018, 16:38 72

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că vor fi trimise opt generatoare de mare capacitate în Vestul ţării, în judeţele unde nu există curent electric din cauza viscolului, el precizând că, până la noapte toate generatoarele vor ajunge la destinaţie. 

„Vor decide la nivelul comitetelor judeţene unde vor folosi aceste generatoare şi cei de la ENEL vor asigura conectarea generatoarelor la reţeaua de distribuţie ca să asigure curentul în zonele respective. Dacă mai este nevoie, mai avem capacitatea să trimitem generatoare acolo sau în alte părţi din judeţele care nu au probleme la acest moment”, a spus secretarul de stat în MAI şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, la Digi24.

Potrivit acestuia, reprezentanţii companiei ENEL au fost rugaţi de către ministrul de Interne, Carmen Dan, să asigure asistenţa necesară cu numărul maxim de personal.

„Rugămintea a venit şi din partea doamnei ministru, care a discutat şi cu ministrul Energiei, ca să putem rezolva problema definitiv şi nu temporar. (...) Generatoarele nu au limita de timp pentru a fi utilizate. Cât timp au motorină ele pot fi folosite, iar motorină nu se pune problema să fie asigurată pentru ele. Consumul este mic. Sunt generatoare mari, de containere, care se transportă de camioane de la ISU. Ele au intrat în dotarea ISU începând cu anul trecut, dar erau puţine. Anul acesta avem câte un generator în fiecare judeţ de acest tip. Sunt trimise din judeţe apropiate, unele dintre ele ar trebui să ajungă deja. Pentru Timiş s-a trimis din Arad, cred că au şi ajuns. Cel care vin la distanţe mai mari vor ajunge în noaptea asta”, a mai spus Arafat.

Decizia vine după ce zeci de mii de oameni din judeţele Arad şi Timiş au rămas, duminică, fără curent din cauza viscolului şi a ninsorilor care au afectat liniile de medie tensiune. Probleme sunt şi în judeţele Caraş-Severin şi Vrancea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO