Eveniment

Raed Arafat, despre decizia CCR legată de amenzi: Lipsa unor unelte care să-i descurajeze pe cei care nu respectă regulile, o problemă majoră

Raed Arafat, despre decizia CCR legată de amenzi: Lipsa...

Autor: Cosmin Pirv

07.05.2020, 12:39 64

Şeful DSU, Raed Arafat, a refuzat să comenteze decizia CCR potrivit căreia amenzile date în starea de urgenţă sunt neconstituţionale, dar a spus că lipsa unor unelte care să-i descurajeze pe cei care nu vor să respecte regulile este o problemă majoră.

Şeful DSU, Raed Arafat, a scris, joi, pe Facebook, că respectarea restricţiilor este o condiţie fundamentală pentru a preveni o catastrofă de sănătate publică. Reacţia vine după ce miercuri CCR a decis că amenzile date în perioada stării de urgenţă sunt enconstituţionale.

„Am spus clar că nu discut şi nu comentez decizia în sine, însă este normal să semnalez că lipsa unor unelte care să descurajeze pe cei care nu vor să respecte regulile, în mijlocul unei bătălii în care respectarea regulilor este o condiţie fundamentală pentru a preveni o catastrofă de sănătate publică de mari proporţii, devine o problemă majoră”, a scris Raed Arafat pe reţeaua de socializare.

Acesta a mai scris că în cazul în care restricţiile nu sunt respectate se poate ajuge la o creştere a numărului de cazuri de COVID-19.

„Mă întreb însă cum vom explica situaţia în cazul în care prin nerespectarea regulilor şi prin măsuri de relaxare pripite care să ne ducă la <normalitatea> dorită şi solicitată de o parte a populaţiei şi a operatorilor economici, am ajunge să pierdem tot ce am câştigat împreună în ultimele două luni, iar în loc să scadă cazurile şi numărul deceselor acesta ar creşte semnificativ. Nimeni nu poate să vină cu un răspuns, la acest moment, prin care să garanteze că aşa ceva nu are cum să se întâmple. De aceea devine necesară o relaxare graduală cu reguli şi cu evaluări periodice pentru a evita ca situaţia să scape de sub control. Aşa că din respect pentru majoritatea care respectă regulile şi fac tot posibilul să se protejeze şi să protejeze pe semenii lor, trebuie să avem şi mijloacele prin care putem lua măsuri împotriva celor care nu vor să respecte regulile punând viaţa majorităţii în pericol”, a mai spus şeful DSU.

Acesta susţine că eventualele abuzuri sau nemulţumiri în ce priveşte aplicarea amenzilor pot fi soluţionate pe cale legală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO