Eveniment

Radu Mazăre a fost capturat de autorităţi în Madagascar

Radu Mazăre a fost capturat de autorităţi în Madagascar

Autor: Mihaela Gidei

08.05.2019, 14:43 1041

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost capturat de autorităţi în Madagascar, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Mazăre are de executat o condamnare definitivă de 9 ani  de închisoare în dosarul privind retrocedarea plajelor.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost capturat de autorităţi în Madagascar.

Radu Mazăre se află, de la finele anului 2017, în Madagascar.

Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, decizia fiind definitivă. De asemenea, o pedeapsă cu executare a fost dispusă şi pentru Cristian Borcea, acesta primind 5 ani. Borcea s-a întors în detenţie după ce a fost eliberat condiţionat în urmă cu câteva luni.

Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO