Eveniment

Radu Gorduza Lupu, şeful clinicilor de imagistică Affidea, preia conducerea Medicover România

Radu Gorduza Lupu, şeful clinicilor de imagistică...

Autor: Cristian Hostiuc, Georgiana Mihalache

14.10.2019, 17:32 3539

Radu Gorduza Lupu, care a condus timp de şapte ani, din 2012, operaţiunile clinicilor de imagistică medicală Affidea România, va prelua de la jumătatea lunii noiembrie 2019 conducerea Medicover România, al treilea jucător din piaţa de servicii medicale private, potrivit unor surse din piaţă.

Radu Gorduza îl va înlocui pe Adrian Peake, care conduce Medicover România din 2015, iar anunţul a fost făcut deja intern în cadrul Medicover.

În mandatul lui Radu Gorduza Lupu a fost parafată una dintre cele mai mari tranzacţii pentru Affidea de pe piaţa locală, după ce a preluat în 2016 centrele Hiperdia, concurrent pe piaţa de imagisticămedicală.

Medicover AB, companie listată pe bursa din Stockholm, Suedia, este prezentă în România de peste două decenii cu divizia de clinici, spitale şi cea de laboratoare medicale. Grupul Medicover România, care cuprinde şi divizia de laboratoare Synevo, a încheiat anul 2018 cu afaceri de 436 mil. lei, în creştere cu 30% faţă de anul anterior. Cea mai mare parte din business este reprezentată de divizia de laboratoare, care trage în sus afacerile totale ale grupului pe piaţa locală. Medicover are 3.500 de angajaţi în total în România.

Grupul Affidea, întregistrat în Olanda, dar care are sediul operaţional în Budapesta (Ungaria), este activ în 14 state din Europa a obţinut în 2018 în România o cifră de afaceri de 181 milioane de lei şi este al cincilea jucător pe piaţa de servicii medicale private, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO