Eveniment

Radu Furnică a încheiat colaborarea cu Korn/Ferry. Cea mai mare companie de executive search din lume a plecat din România

10.08.2010, 23:56 608

Începând cu această lună, Radu Furnică, preşedintele companieiLeadership Development Solutions (LDS), una din cele mai mari firmede recrutare de executivi de top de pe piaţa locală, a încheiatcolaborarea cu Korn/Ferry International, cea mai mare firmă deexecutive search din lume.

"După 15 ani de reprezentare a numelui Korn/Ferry în România,direcţiile noastre de dezvoltare diverg. Korn/Ferry a adoptat onouă strategie de business, prin crearea unor aşa-numite hub-uri(centre de reţea) în Budapesta, Viena şi Zurich, din care îşi vorservi clienţii din Europa", spune Furnică. El a mai spus că numai8% din veniturile companiei sale erau generate de Korn/Ferry.

Reprezentanţii Korn/Ferry, care are în prezent 80 de birouri înpeste 40 de ţări, spun însă că nu au renunţat la piaţa din Româniaşi că vor continua recrutările, doar că operaţiunile vor ficoordonate din Ungaria.

"Credem în continuare în potenţialul pieţei româneşti, iardecizia de coordonare a activităţii din România de la biroul dinBudapesta reprezintă o strategie de dezvoltare care nu a coincis cucea a lui Radu Furnică, care este profesionist, dar care are oviziune antreprenorială", susţine Juerg- Herbert Baertschi, mediaofficer pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa)în cadrul Korn/Ferry. El a mai adăugat că Korn/Ferry nu ia înconsiderare deschiderea unui alt birou în România, întrucât "nuexistă o altă persoană mai bună decât Radu Furnică" în domeniu pepiaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO