Eveniment

Radiografia infrastructurii rutiere. Lucian Bode, Ministrul Transporturilor: În 2020 vor fi recepţionaţi 315 km de autostrăzi, drumuri expres şi naţionale

Radiografia infrastructurii rutiere. Lucian Bode,...

Autor: Dorin Oancea

03.11.2020, 14:38 256

În acest an vor fi recepţionaţi 315 km de autostrăzi, drumuri expres şi naţionale, precum şi de varinate ocolitoare, a declarat marţi ministrul Transporturilor Lucian Bode, care a făcut bilanţul primului an de guvernare. 

Ministrul a spus că până în prezent au fost daţi în circulaţie 47 de km de autostradă, printre care şi „muzeul în aer liber” Lugoj - Deva şi vor fi recepţionaţi alţi 43 de km de autostradă până la finele anului.

Bode mai spune că au fost emise ordine de începere a lucrărilor pentru 131,6 km de autostradă, drumuri expres, variante ocolitoare şi drumuri naţionale, în valoare de 2,9 mld. lei. Până la finalul anului ministrul estimează că vom fi emise ordine de începere pentru încă aproximativ 45,4 de km de autostradă, drumuri expres şi variante ocolitoare în valoare de 1,05 mld. lei.

Ministrul a mai enumerat proiecte de infrastructură feroviară, la metrou, aeroporturi, în comunicaţii şi la Poşta Română.

Conform Planului de investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, necesarul total de finanţare pentru toate modurile de transport este de 72,2 mld. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO