Eveniment

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă: PSD-ALDE ignoră total aderarea la Schengen. Carmen Dan ignoră cu dispreţ acest subiect

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă: PSD-ALDE...

Autor: Maria Dinu

08.03.2019, 14:43 214

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a acuzat vineri Guvernul că nu face demersuri pentru aderarea României la spaţiul Schengen, iar pe ministrul de Interne, Carmen Dan, că ”ignoră cu dispreţ” acest subiect.

"Guvernul PSD-ALDE ignoră total aderarea la Schengen! PNL va obţine acordul statelor europene în primul an de guvernare. Ministrul de Interne, Carmen Dan, ignoră cu dispreţ total obiectivul României de aderare la spaţiul Schengen şi <o doare la paşaportul ei diplomatic> de dorinţa românilor de a circula liber în Europa. Dar, ceea ce trebuie să ştie românii este că, spre deosebire de PSD şi ALDE, care au ajuns paria în Europa, Partidul Naţional Liberal, fiind cel mai puternic partid din România la nivel european, va reuşi să obţină acordul statelor europene pentru aderarea la spaţiul Schengen în primul an de guvernare", a transmis purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, într-un comunicat de presă.

Dancă a explicat că Ministrul de Interne Carmen Dan evită să discute subiectul privind aderarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

"La ultima reuniune a Consiliului pentru Justiţiei şi Afaceri Interne, prezidată de Ministrul de Interne al României, Carmen Dan nu a făcut nimic nici de această dată pentru a aduce în discuţie subiectul extinderii Schengen pentru România şi Bulgaria. Carmen Dan se face că nu înţelege sau chiar nu înţelege că românii, pur şi simplu, s-au săturat de acest tratament inegal pe aeroporturi sau la graniţă din cauza faptului că Guvernul actual nu face nimic pentru ca România să intre în spaţiul Schengen", a explicat acesta.

De asemenea, acesta a explicat că Guvernul a încălcat constant principiilor şi regulilor fundamentale ale statului de drept, motiv pentru care, România nu este încă în Spasţiul Schengen.

"Libera circulaţie în comunitatea europeană este un drept şi un avantaj economic al aderării României la Uniunea Europeană de care românii încă nu beneficiază pentru că ultimele guverne ale coaliţiei PSD – ALDE au făcut taman invers decât ceea ce trebuiau să facă în acest proces, prin încălcarea sistematică a principiilor şi regulilor fundamentale ale statului de drept. Carmen Dan refuză să facă orice demers în Consiliul JAI pentru aderarea României la zona Schengen pentru că ştie că ea şi guvernarea de infractori din care face parte sunt singurii vinovaţi pentru că România nu primeşte acordul celorlalte state membre pentru intrarea în Schengen", a adăugat acesta.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a acuzat luna trecută ministrul de Interne Carmen Dan asupra faptului că a minţit în legătură cu discuţia asupra Schengen pe care a avut-o în cadrul Consiliului JAI şi a declarat că actualul Guvern este principalul vinovat pentru care România nu este în Spaţiul Schengen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO