Eveniment

Purtător de cuvânt ISU: A fost şansă şi ghinion, în acelaşi timp; este un risc iminent pentru colegi

Purtător de cuvânt ISU: A fost şansă şi ghinion, în...

Autor: Andreea Traicu

06.06.2016, 10:20 260

"Era la o distanţă de siguranţă la momentul respectiv şi nimic nu prevestea ceea ce s-a întâmplat. Între aceasta clădire şi containere era o distanţă de cel puţin 10 metri. Nu ar fi putut să scape şi nici să îl ajute cineva pentru că acele plăci sunt foarte grele. A durat foarte mult extragerea lui, nici în până în acest moment nu s-a finalizat. A fost şansă şi ghinion, în acelaşi timp. Şansă pentru ceilalţi şi ghinion pentru el. A ars mult în interior, a fost ardere generalizată. Din cauza căldurii, plăcile de prefabricate s-au desprins şi au căzut. Am depăşit de mult numărul de 150 de pompieri, probabil stingerea va mai dura câteva ore. Este un risc iminent şi pentru ceilalţi colegi. Vor fi necesare elemente de descarcerarea grea. Flăcările au fost reduse, din exterior nu se vedea nimic. Apreciem că incendiul a fost anunţat foarte târziu. Când au ajuns primele echipe, era mult fum, probabil ardea de minute bune. 7.30 a fost ora la care au fost alocate primele resurse", a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU.

Un pompier a murit în misiune, în timp ce intervenea alături de colegii lui pentru stingerea incendiului de la depozitul de încălţăminte din Jilava, în timpul intervenţiei acesta căzând între hala fabricii şi câteva containere, după prăbuşirea unui perete, care l-a surprins pe pompier în exteriorul halei, precizează ISU.

Un incendiu a izbucnit, luni dimineaţa, la o fabrică de încălţăminte din Jilava, judeţul Ilfov, flăcările cuprinzând o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, intervenindu-se cu 13 autospeciale de stingere şi patru cu scări. Nu au fost identificate victime civile şi că nu există clădiri învecinate la care s-ar putea propaga focul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO