Eveniment

PSD vine cu cota dubla de impozit: 12 si 25%. Cum comentati?

12.05.2010, 23:02 24

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, apropus, miercuri, la sedinta publica a CExN, impozitareadiferentiata pe doua cote si reducerea TVA la produsele alimentarede baza. Propunerile PSD au fost grupate intr-un material intitulat"PSD respinge genocidul social".

Principiile care au stat la baza solutiilor alternative ale PSDsunt impozitarea diferentiata, coroborata cu reduceri fiscalepentru inves ti tii si exporturi, TVA diferentiata prin scadere laalimentele de stricta necesitate, men ti nerea punctului de pensiela 45%, refuzul scaderii pensiilor, reducerea risipei dinadministratia publica, folosirea mai buna a fondurilor europene,atacarea frontala a evaziunii fiscale.

Nastase a afirmat ca ar trebui reduse la jumatate nu marulministerelor si cel al agentiilor guvernamentale, pre cum sinumarul secretarilor de stat si al consilierilor. El a propus,pentru majorarea veniturilor bugetare, introducerea a doua cote deimpozitare, de 12 si 25%, pentru veniturile pana, respectiv pestesalariul minim pe economie.

O alta propunere a PSD este TVA diferentiata, mai mica pentrualimentele de baza, zero pentru producerea energiei verzi,regenerabile si pentru alimentele ecologice si mai mare pentruunele produse de lux. Potrivit lui Nastase, PSD opteaza si pentrureducerea CAS cu 3%.

Ce ar face PSD daca ar fi la guvernare

  • Ar introduce doua cote de impozitare a veniturilor: 12% si 25%,pragul de departajare fiind salariul minim pe economie
  • Ar aplica o cota de TVA mai mica (nespecificata) pentrualimentele de baza; cota mai mare (nespecificata) pentru produse delux; cota zero pentru energia verde
  • Ar reduce CAS cu 3%
  • Ar injumatati numarul ministerelor, agentiilor, secretarilor destat si consilierilor
  • Ar infiinta Fondul National de Locuinte
  • Ar dubla redeventele pentru concesionarea resurselornaturale

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO