Eveniment

PSD solicită prefectului de Cluj suspendarea primarului Sorin Apostu

Autor: Florin Ciolac

17.11.2011, 13:16 74

PSD îi solicită prefectului de Cluj începerea acţiunilor de suspendare din funcţie a primarului Sorin Apostu, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu.

Ea a afirmat că arestarea lui Apostu pentru fapte de corupţie dovedeşte că PDL este "partidul primarilor corupţi".

"PDL se poate lăuda că a produs cea mai mare cantitate de primari corupţi către DNA", a adăugat Vasilescu.

Ea a spus că, după arestarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, arestarea primarului oraşului Cluj-Napoca ridică semne de întrebare cu privire la ceea ce se întâmplă în "parohia" premierului Emil Boc.

Marţi, reprezentanţii USL Cluj i-au cerut lui Sorin Apostu să demisioneze din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, în semn de respect pentru cetăţeni.

"Având în vedere ultimele evenimente petrecute la Cluj, USL îi cere public lui Sorin Apostu demisia din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, din respect pentru cetăţenii Clujului. Având în vedere declaraţia domnului Boc, din care reiese că primarul Clujului nu a fost exclus prin decizia partidului, ci a făcut o cerere în acest sens pentru a nu-şi pierde mandatul, înseamnă că PDL ţine cu dinţii în continuare de funcţiile pe care le deţine indiferent de scandalurile în care sunt implicaţi membrii partidului. În acest caz, nu cred că mai este cazul să vorbim despre coduri etice şi lupte împotriva corupţiei, teme preferate ale democrat-liberalilor până în urmă cu o lună", a spus vicepreşedintele PSD Cluj Aurelia Cristea.
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv, în noaptea de 10/11 noiembrie, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO