Eveniment

PSD este scos din Constanţa, după o dominaţie de 20 de ani. Vergil Chiţac, candidatul PNL şi fostul rector al Academiei Navale Mircea cel Bătrân, este noul primar al Constanţei

Vergil Chiţac, fostul rector al Academiei Navale Mircea cel Bătrân, este noul primar (din partea PNL) al Constanţei. În 2016, Vergil Chiţac s-a înscris în PNL şi a candidat, fără succes, la funcţia de primar al Constanţei la alegerile locale din 2016. Era vremea în care jocurile erau făcute de celebrul cuplu Radu Mazăre/Nicuşor Constantinescu (primarul şi preşedintele Consiliului judeţean), ambii în închisoare acum.

În decembrie 2016, Chiţac a fost ales senator de Constanţa. Totuşi, cu ce s-a ocupat Vergil Chiţac înainte de a intra în politică?

@ În perioada 1981 – 1986 a urmat cursurile Universităţii din Galaţi, Facultatea de Nave, la specializarea Ahitectură Navală. Între 1992- 1999 a urmat cursurile doctorale în specializarea Hidromecanică Navală şi Structuri Navale în cadrul aceleaşi universităţi. A obţinut titlul de doctor inginer cu lucrarea Comportarea pe mare agitată a navelor multicocă.

@ Totodată, Chiţac este absolvent al cursului postuniversitar de perfecţionare numit Probleme actuale ale securităţii naţionale şi este expert în geostrategie şi geopolitică.

@ În 2016, a primit distincţia de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Angel Kanchev din Ruse.

@ Între 1986 şi 1987, amiralul Vergil Chiţac a efectuat un stagiu la bordul unor nave din compunerea Marinei Militare Române. Începând cu 1986, a devenit asistent universitar, funcţie pe care a ocupat-o timp de patru ani, până în 1990 când a fost numit şef lucrări universitar.

@ Între 2000 şi 2009 a fost conferenţiar universitar în cadrul Academiei Navale Mircea cel Bătrân, apoi devenind profesor universitar.

@ A ocupat funcţia de decan al Facultăţii de Marină Civilă între anii 2000-2001 şi 2003-2004, iar din 2010 până în 2016 a fost rectorul Academiei Navale Mircea cel Bătrân.

@ Vergil Chiţac a renunţat la funcţia de rector şi a devenit preşedintele Partidului Naţional Liberal, filiala Constanţa.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.