Eveniment

PSD a depus plângere penală la Parchetul General pe numele premierului Cîţu, vicepremierului Kelemen şi miniştrilor Cseke şi Vîlceanu. Social-democraţii îi acuză de constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu

PSD a depus plângere penală la Parchetul General pe...

Autor: Mediafax

11.10.2021, 17:26 950

Social-democraţii au depus, luni, o plângere penală pe numele premierului interimar Florin Cîţu, a vicepremierului Kelemen Hunor şi pe numele miniştrilor Cseke Attila şi Dan Vîlceanu, pe care îi acuză de constituire de grup infracţional organizat şi abuz în serviciu în privinţa alocării fondurilor.

Florin Cîţu, Kelemen Hunor, Cseke Attila şi Dan Vîlceanu sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul uin folos necuvenit ce a produs consecinţe deosebit de grave.

Potrivit plângerii depuse la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin decizia privind alocarea unor sume din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru unele autorităţi locale, „făptuitorii au dispus alocarea ăur arbitrară a peste 1.010.99 mii lei”.

PSD consideră că alocarea s-a realizat arbitrar şi discreţionar.

„Criteriul avut în vedere a fost unul licit, şi anume apartenenţa la o anumită entitate politică, nicidecum interesul public sau necesităţile financiare reale determinate de factori obiectivi, ci doar interesul unui grup restrâns de persoane”, scriu social-democraţii în plângerea penală depusă la Parchetul General.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO