Eveniment

Proteste la Iaşi faţă de ordonanţa graţierii

Proteste la Iaşi faţă de ordonanţa graţierii

Autor: Ilinca Nazarie

18.01.2017, 21:23 178

La început protestul a fost unul paşnic, fără scandări, însă spre final oamenii au scandat "PSD, partid de hoţi, nu ne-ai cumpărat pe toţi" sau "Vino, Drangea să ne vezi, după Ciorbea tu urmezi!".

"Legea graţierii e ruşinea ţării" sau "Doar Ponta poate minţi în halul asta" au fost câteva dintre mesajele afişate pe pancartele ieşenilor.

Cei mai mulţi dintre cei prezenţi au fost tineri. Protestul de la Iaşi nu a fost autorizat şi a durat aproximativ două ore.

"A fost un act împotriva justiţiei, a fost pentru imunitate şi graţiere. Nu sunt de acord ca oamenii să fie egali în societate, un infractor cu un cetăţean care munceşte, care se chinuie zilnic să îşi câştige pâinea, cu un hoţ ajuns în Parlament şi ulterior care a ajuns acum în puşcărie”, a declarat unul dintre ieşenii prezenţi la protest.

"Am ieşit în stradă din simţ civic şi răspundere. Mă deranjează lipsa lor de realitate şi faptul că ne cred pe noi, poporul, nişte oameni simpli, needucaţi, care nu pot să facă diferenţa între ceea ce vor ei să facă şi ce ar trebui să facă", a spus un tânăr.

Au fost şi persoane care au cerut demisia Avocatului Poporului. "Îi cer demisia pentru că nu poate să fie Avocatul Poporului unul care nu ţine cu poporul. Ceea ce a făcut Ciorbea denotă că este total împotriva poporului.", a spus unul dintre cei prezenţi în Piaţa Unirii din Iaşi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO