Eveniment

Protest major la la una din carierele Complexului Energetic Oltenia. Aproximativ 200 de mineri refuză să lucreze, nemulţumiţi de salarii

Protest major la la una din carierele Complexului...

Autor: Loredana Ficiu, Mediafax

21.03.2018, 11:03 109

Aproximativ 200 de mineri de la Cariera Lupoaia aparţinând Complexului Energetic Oltenia au declanşat, miercuri, un protest spontan şi refuză să intre la locul de muncă, nemulţumiţi de salarii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Minerii care ar fi trebuit să intre în schimbul întâi, miercuri dimineaţa, au început un protest spontan, stringându-se la sediul Carierei Lupoaia din Motru. Oamenii refuză să lucreze, nemulţumiţi de salarii.

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, care face parte din Federaţia Energetica, Nicu Bunoaica, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că minerii au declanşat protestul chiar dacă ”au fost ameninţaţi” de către directorul general al Complexului Energetic Oltenia că le va desfiinţa cariera.

Potrivit liderului de sindicat, minerii cer majorarea salariilor, în condiţiile în care au primit recent doar 100 de lei în plus la salarii, dar au rămas tot la salariul minim pe economie.

”Cer salarii mai mari şi condiţii de muncă, nu li se pare normal să primească 100 de lei în plus. Au auzit că se semnează noul contract colectiv de muncă şi sunt nemulţumiţi, de ani de zile nu au primit nimic. Nemulţumirea este legată de contractul colectiv de muncă, care nu e semnat. Oricum, Federaţia Energetica nu va semna acel contract”, a spus Nicu Bunoaica.

Contractul colectiv de muncă de la Complexul Energetic Oltenia ar urma să fie semnat săptămâna viitoare.

Compania care se ocupă de producerea energiei electrice şi termice pe bază de lignit, precum şi de extracţia şi prepararea lignitului, are peste 13.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO