Eveniment

Protest în Piaţa Victoriei faţă de OUG 7: Traficul este restricţionat, inclusiv pe Şoseaua Kiseleff şi pe Bulevardul Aviatorilor

Protest în Piaţa Victoriei faţă de OUG 7: Traficul...

Autor: Andreea Smerea, Mediafax

03.03.2019, 18:58 68

Traficul rutier a fost restricţionat, duminică seară, în zona Piaţa Victoriei din Capitală din cauza protestului, informează Brigada Rutieră, precizând că măsurile se aplică pe Şoseaua Kiseleff şi pe Bulevardul Aviatorilor.

Mai mulţi protestatari se află, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de OUG 7 şi Secţia de anchetare a magistraţilor. Oamenii spun că subiectele de pe agenda publică vizează deţinuţii şi justiţia, iar problemele importante sunt ignorate.

”Sunt motive personale şi profesionale (pentru care a ieşit în stradă, n.r.). Personale, pentru că mi-aş dori pentru copilul meu să crească într-o ţară corectă; profesionale, pentru că în activitatea mea de zi cu zi trebuie să „vând” România şi mi-e foarte greu s-o fac în momentul acesta. Voi continua (să iasă în stradă, n.r.). Cam de doi ani ieşim continuu. Motivele pentru care eu ies în stradă nu sunt legate numai de justiţie, ci sunt legate şi de economie. Ne merge din ce în ce mai rău. Nu vedem un viitor strălucit, ne-am dori altceva”, a declarat o protestatară.

„Pui de hoţi şi de mafioţi” şi „PSD, ciuma roşie”, „Abrogaţi şi plecaţi” şi „Cinste lor, cinste magistraţilor” sunt doar câteva dintre mesajele pe care protestatarii le strigă în Piaţa Victoriei.

„De doi ani discutăm despre cum să scoatem oameni în puşcării şi sunt alte probleme mai importante. Discutăm despre Guvern care legiferează, Parlament care anchetează, CCR guvernează. În schimb, în spitale, acelaşi lucru şi nu se mai poate. E un ansamblu de nemulţumiri. Ei au alte priorităţi”, a spus un bărbat prezent şi el la manifestare.

Altă protestarară spune că votul oamenilor este cel care va salva ţara.

„Ţara e un dezastru din toate punctele de vedere: economic, ratingul de ţară va fi cu minus, libertatea, justiţia e la pământ. Ce se prefigurează? Dictatura lui Dragnea care ar trebui dus la Spitalul 9. Cum s-a manifestat şi cum toată lumea e vinovată în afară de el, când de fapt el şi toţi din PSD sunt vinovaţi. Nu luptă pentru ţară. Suntem pe marginea prăpastiei. Dacă nu ieşim toţi să salvăm justiţia şi să ieşim la vot, suntem gata ca ţară. (...) OUG pe justiţie e un dezastru, trebuie abrogată. Şi Ordonanţa 114 trebuie abrogată”, a declarat Magda.

„Am ajuns să ţinem spatele presei, ce ţară e asta?. (...) Nu poţi să taci pentru că eşti complice”, a compleat Delia, altă protestatară.

„Miza acestor zile pentru noi toţi este independenţa Justiţiei! Protestele continuă până la abrogarea ordonanţei 7/2019 şi desfiinţarea Secţiei pentru magistraţi! Parchete din toată ţara şi-au suspendat activitatea. Magistraţii, procurori şi judecători deopotrivă protestează zilnic pe treptele Tribunalelor. Suntem solidari cu toate revendicările acestora şi mesajul nostru pentru ei este să nu cedeze în fata Guvernului! Suntem alături de ei, le apreciem munca şi vom lupta împreună până la capăt pentru aceleaşi valori!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Preşedintele CSM, Lia Savonea, a declarat, vineri, că a primit OUG nr. 7 modificată de la Ministerul Justiţiei, iar printre prevederile noului act normativ se numără abrogarea textului tranzitoriu privind delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor, dar şi cel privind posibilitatea ca un judecător să candideze pentru funcţii de conducere în parchete. Savonea a precizat că CSM urmează să dea aviz pe proiect săptămâna viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO