Eveniment

Protest în faţa Primăriei Capitalei. Oamenii, nemulţumiţi de activitatea instituţiei

Protest în faţa Primăriei Capitalei. Oamenii,...

Autor: Cătălina Mănoiu

26.07.2017, 10:28 168

"Bucureştiul a avut parte de multe petreceri în acest prim an al mandatului aşa că am hotărât să lucrăm şi noi cu aceleaşi instrumente dacă doamnei primar îi plac petrecerile. Am organizat şi noi o petrecere sperând că va fi mai atentă la ce spunem noi. De fapt, facem o treabă serioasă. Lansăm un raport care studiază activitatea de un an al actualului consiliu general şi a primarului, aratăm că am avut parte de foarte multe vorbe goale pe care doamna primar le spunea la televizor ca şi cum s-ar fi întâmplat. Primăria şi consiliul general au lucrat în perfectă obscuritate. Zero benzi pentru biciclete, zero mijloace de transport noi pe stradă, zero proiecte majore, zero locuinţe sociale", spune un participant la protest.

Oamenii spune că vor continua monitorizarea transparenţei activităţii Primăriei Capitalei.

"Am ieşit să fac haz de necaz ca o modalitate de a marca un an de când primăria interzice accesul cetăţenilor şi al societăţii civile la dezbaterile publice", susţine un alt protestatar.

Adunarea publică din faţa Primăriei Generale a fost organizată de ActiveWatch, Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) şi Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR). Jandarmii le-au cerut oamenilor să părăsească zona întrucât nu exista autorizaţie de protest. După mai puţin de o oră, mitingul s-a încheiat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO