Eveniment

Protest împotriva Guvernului, cu linguri şi oale, la Cluj: ”Să se audă până la Bucureşti”

Protest împotriva Guvernului, cu linguri şi oale, la...

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 18 pe Bulevardul Eroilor şi au scandat ”Jos PSD”, ”Afară cu PSD din ţară”, ”Justiţie nu corupţie”, ”PSD ciuma roşie”.

Ei au avut bannere cu mesaje precum ”Cluj toţi în stradă pentru justiţie”, ”Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”, ”Anticipate”, ”Stop legile justiţiei”.

Cei prezenţi au început să bată cu linguri în oale pe care le-au adus de acasă "ca să se audă până la Bucureşti" iar unul dintre protestatari a citit dintr-un discurs al Regelui Mihai rostit la Radio Europa Liberă.

După aproape o oră, protestatarii au pornit în marş spre cel mai mare cartier al municipiului Cluj-Napoca, Mănăştur, blocând traficul pe strada Memorandumului.

La protestul de la Cluj-Napoca participă şi senatorul USR, Mihai Goţiu, alături de deputatul Emanuel Ungureanu.

La Iaşi, sunt peste 200 de oameni la protest, unul dintre cei care participă aducând cu el fotografii pe care a scris porunci pentru PSD, aidoma celor ”10 porunci”, dar construite pe porunca a opta, ”Să nu furi”.

”Le-am adus pentru Coaliţia ALDE şi PSD, pentru a le face clar că deasupra oricărui factor politic sau civic pe care ei le-ar putea înlătura există un Dumnezeu care nu tolerează hoţia”, a spus Ştefan, care şi-a numit fotografiile ”8 întrebări pentru ALDE şi PSD, despre a 8-a poruncă a lui Dumnezeu”.

La protestul de la Iaşi participă şi deputatul USR, Cosette Chichirău.

La Bistriţa, sunt peste 100 de oameni la un protest împotriva Guvernului.

Protestatarii cântă Imnul României şi scandează ”România, trezeşte-te!”

La Galaţi, protestatarii au venit în centrul oraşului cu un steag imens al Uniunii Europene, care a fost plimbat prin mai multe ţări de organizatorii manifestaţiilor. Sunt peste 100 de oameni care cer retragerea legilor justiţiei la protesttul din Galaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO