Eveniment

Protest cu ligheane în faţa Primăriei Capitalei. Oamenii îi cer Gabrielei Firea să rezvolve situaţia de la RADET şi să renunţe la cheltuielile inutile: Nu avem apă caldă şi căldură

Protest cu ligheane în faţa Primăriei Capitalei....

Autor: Nicolae Oprea, Mihaela Gidei, Mediafax

05.12.2019, 09:34 311

Mai multe persoane se află, la ora transmiterii ştirii, în faţa Primăriei Capitalei unde au adus ligheane pentru a protesta pentru că nu au apă caldă şi căldură. Oamenii spun că vor ca municipalitatea să investească în cele necesare şi să renunţe la cheltuielile cu vouchere sau târguri.

„Protestăm pentru că nu avem apă caldă şi căldură într-o bună bucată din Bucureşti. Am venit cu lighean în care ne spălăm ca pe vremea lui Ceauşescu. (...) Nu ştiu ce se va schimba, depinde de primar şi de administraţie. Sperăm să se cheltuiască mai puţini bani pe alte lucruri care nu sunt necesare. Avem cel mai scump târg de Crăciun, de exemplu. Pentru asta sunt bani şi pentru foarte multă publicitate pentru primărie, la televizor”, a spus Maria.

Altă protestatară a precizat că participă la acţiune pentru a-şi susţine vecinii care nu au agent termic.

„Eu am venit din solidaritate cu vecinii mei care nu au apă caldă şi căldură din Drumul Taberei. Eu am. Sunt pe aici. Am venit să îi spun doamnei primar Frea că nu mai trebuie să cheltuiască banii publici, milioane de euro pe târguri de Crăciun, pe beculeţe, pe vouchere şi alte prostii şi să investească în RADET, în transportul în comun şi în infrastructură”, a declarat Delia Mihalache.

Protestatarii vor să arate reprezentanţilor Primăriei că se spală la lighean pentru că nu au apă caldă.

Organizatorii spun, pe pagina de Facebook a protestului, că vor să îi demonstreze primarului Capitalei că nu „se vor obişnui cu răul”.

„Şi să o obligăm pe Gabriela Firea să ne vadă şi să îşi dea seama că nu administrează un oraş din Monopoly, ci unul real, cu oameni reali, care au nevoi de bază cât se poate de reale”, se arată în mesajul organizatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO