Eveniment

Propunerile pentru Start-Up Nation 2020: digitalizare, punctaj suplimentar pentru cei care se întorc din diaspora şi interzicerea înstrăinării a mai mult de 49% din companie

Propunerile pentru Start-Up Nation 2020: digitalizare,...

Autor: Ramona Cornea

17.12.2019, 00:06 2664

Prioritatea următorului program de finanţare este digitalizarea IMM-urilor deoarece 7 din 10 întreprinderi mici şi mijlocii nu au un site în momentul actual ♦ Suma propusă este de 25.000 lei.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a transmis 11 propuneri pentru viitoarea ediţie a programului de finanţare Start-Up Nation.

Printre propuneri sunt introducerea unui pachet de digitalizare obligatoriu, acordarea unui punctaj suplimentar pentru cei care se întorc din diaspora pentru a înfiinţa o companie în România, eliminarea diferenţelor de punctaj dintre Bucureşti, Ilfov, Cluj şi restul judeţelor, precum şi introducerea restricţiei de a vinde mai mult de 49% din companie pe perioada de implementare şi monitorizare a programului, printre altele.

Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, afirmă că propunerile au fost prezentate ministrului economiei,  şi că dorinţa instituţiei este ca discuţiile despre Start-Up Nation 2020 să înceapă în luna ianuarie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO