Eveniment

Propunerile Băncii Mondiale pentru acoperirea găurii bugetare: impozit progresiv pe venit, eliminarea facilităţilor fiscale, creşterea impozitului pe dividende şi scăderea pragului pentru microîntreprinderi

Propunerile Băncii Mondiale pentru acoperirea găurii...

Autor: Cristina Bellu

24.07.2023, 00:07 22179

Banca Mondială recomandă guvernului o reformă completă a politicii fiscale, potrivit unui raport realizat de instituţie cu finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi publicat integral pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Astfel, echipa de economişti ai Băncii Mondiale propune adoptarea impozitului progresiv pe venit şi renunţarea la scutirea de impozit pe venit pentru angajaţii din IT, construcţii şi agricultură. Totodată sunt propuse majorări ale impozitului pe dividende la 10%, de la 8% în momentul actual, precum şi scăderea pragului pentru microîntreprinderi.

Reprezentanţii Băncii Mondiale spun că în România sunt necesare şi îmbunătăţiri semnificative ale administrării fiscale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO