Eveniment

Propunere ZF: Ca să putem trăi în continuare în Bucureşti, niciun copac nu mai trebuie tăiat. Dacă vreţi să construiţi blocuri noi, construiţi-le în locul celor vechi

Capitala are o suprafaţă de numai 7,1 metri pătraţi de spaţiu verde pentru fiecare locuitor, în timp ce Sofia are 14,4 metri pătraţi, iar Budapesta 16,1 metri pătraţi.

Capitala are o suprafaţă de numai 7,1 metri pătraţi de spaţiu verde pentru fiecare locuitor, în timp ce Sofia are 14,4 metri pătraţi, iar Budapesta 16,1 metri pătraţi.

Autor: Ramona Cornea, Iulian Anghel

14.08.2021, 11:42 856

♦ Capitala are o suprafaţă numai de 7,1 metri pătraţi de spaţiu verde pentru fiecare locuitor, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o suprafaţă verde minimă de 9 mp pe cap de locuitor ♦ Dan Trifu, Eco-Civica: „În Bucureşti se taie undeva la 30.000 de arbori într-un an. În Parcul Tineretului, circa 20 de hectare de spaţiu verde au fost afectate de construcţia blocurilor. Sunt peste 23.000 de decese recunoscute de statul român că ar fi cauzate de poluare în ţară. Estimăm că undeva la 15.000 sunt numai în Bucureşti.“

Aleea Avrig, la 20 de minute de mers pe jos de Piaţa Universităţii. Pe un petic de pământ înghesuit între blocuri creşteau, până mai acum o lună, vreo zece copaci ce aveau pe puţin 50 - 60 de ani, judecând după grosimea trunchiului şi înălţimea lor egală cu a unui bloc de patru etaje.

Într-o zi copacii au dispărut, iar azi, pe acel loc strâmt, înghesuit între blocurile comuniste, se construieşte încă ceva.

În urmă cu zece ani, tot pe aleea Avrig s-a construit un bloc nou, la fel, între hardughiile comuniste, pe un loc cât o cuşcă de pisică. El trebuia prevăzut (şi are) parcare subterană. Noii vecini ar fi trebuit să-şi parcheze maşinile în parcarea subterană a blocului. Parcarea are 3 intrări. Niciodată nu a fost folosită. Maşinile noilor proprietari sunt parcate in faţa intrării în parcare, câte încap, iar restul sunt parcate pe trotuare. Pe aleea Avrig, trotuarele pe  care  merg oamenii sunt ocupate de maşini. Oamenii nu mai pot merge decât prin mijlocul străzii. În zona Obor, alte două clădiri imense sunt în construcţie. Sute de maşini se vor adăuga deja cartierului sufocat de maşini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO