Eveniment

Proprietarul unuia dintre cele mai mari grupuri industriale este urmărit penal pentru spălare de bani alături de fiică şi fosta soţie

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Mediafax

27.06.2014, 00:03 355

Ioan Niculae (foto), unul dintre cei mai înstăriţi şi influenţi oameni de afaceri români, patronul InterAgro, este acuzat de procurori de sustragere de sub sechestru şi spălare de bani. Potrivit DIICOT, Niculae a înstrăinat fără drept, cu complicitatea unor funcţionari de la Cadastru, imobile şi părţile sociale deţinute la firmele sale.

Alături de omul de afaceri procurorii le acuză şi pe fiica, fosta soţie şi o apropiată a lui de complicitate la aceste fapte. Dosarul a fost deschis ca urmare a unor tranzacţii care, potrivit surselor citate, ar fi fost făcute cu scopul sustragerii de sub sechestru. Mai precis, tranzacţiile ar fi fost făcute pentru a se evita sechestrarea unor bunuri în dosarul Romgaz-InterAgro, mai spun aceleaşi surse. Omul de afaceri, fosta soţie, fiica şi apropiata lui au fost audiaţi ieri la DIICOT.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al SC InterAgro SA - firmă a omului de afaceri -, producând un prejudiciu de aproximativ 130 de milioane de dolari. Ioan Niculae deţine, conform topului Forbes, o avere de 1,2 mld. dolari. El este proprietarul grupului InterAgro şi al echipei de fotbal Astra Giurgiu. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO