Eveniment

Proprietarul unei firme de transport persoane: Statul să răspundă pentru această tragedie. Cele mai multe atestate pentru şoferii de autocare se dau pe şpagă

Proprietarul unei firme de transport persoane: Statul să...

Autor: Mirabela Tiron

25.06.2013, 16:13 16083

Nicu Ghiţulescu, proprietarul companiei Sir Trans, care operează curse pe Bucureşti-Constanţa, spune că din vina “măritului stat” se întâmplă aceste tragedii pe şosele (cazul accidentului din Muntenegru, în care 18 persoane şi-au pierdut viaţa-n.red), dat fiind că cele mai multe atestate de conducător auto  profesionist sunt eliberate pe “şpagă”, după cum spune el. Şoferul nu are o educaţie în ceea ce priveşte siguranţa pasagerului.

“Statul să răspundă pentru această tragedie. Această instituţie (ARR) ar trebui să îşi facă treaba. Toţi şoferii pe care îi avem şi care au atestate sunt şcolarizaţi de noi, educaţI, fac ore suplimentare”. El spune că 90% din cei care vin să se angajeze ca şoferi profesionişti şi care au atestate luate sunt nepregătiţi. “Problema este la cum se iau aceste atestate.

Cum se dau avizele medicale şi tot aşa”, a spus el. Ghiţulescu mai spune că toţi transportatorii de persoane trebuie să aibă asigurare pentru maşină, persoane şi bagaje. “Cred că toţi transportatorii, de la taxiuri, la CFR Călători ar trebui să aibă asigurare pentru pasageri şi bagaje. Asigurarea ar trebui să fie obligatorie”, a spus el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO