Eveniment

Promisiunile lui Orban despre Autostrada Unirii: Lucrările încep în aproximativ doi ani

Promisiunile lui Orban despre Autostrada Unirii:...

Autor: Mediafax

27.01.2020, 00:00 1040

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Iaşi că ordinul de execuţie a lucrărilor pentru Autostrada Unirii, Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni, ar putea fi emis în doi ani.

Şeful guvernului a anunţat că proiectul va fi preluat de Ministerul Transporturilor de la Comisia de Strategie şi Prognoză. Prezent la Iaşi, la manifestările dedicate Unirii Principatelor, Ludovic Orban a declarat că marţi guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care proiectul Autostrăzii Unirii va reveni în competenţa Ministerului Transporturilor

.„În ceea ce priveşte Autostrada Unirii, proiectul va reveni în competenţa Ministerului Transporturilor, prin CNAIR, evident prin ordonanţă de urgenţă vom încheia science-fictionul cu parteneriatul public-privat pe care l-au lansat pe piaţă vechile guvernări şi vom lua o decizie rapidă cu privire la finanţare“, a declarat premierul.

Ludovic Orban a anunţat că guvernul va negocia pentru finanţarea autostrăzii din fonduri europene. „Ca să intre pe finanţare trebuie să se întâmple mai multe lucruri. Primul lucru e să se adopte bugetul UE, să se semneze acordul de parteneriat între România şi CE privind împărţirea banilor din bugetul UE pe axe, măsuri şi abia după aceea se poate şti dacă este sau nu finanţabilă. Din punctul nostru de vedere, noi vom negocia, reprezintă clar una dintre priorităţi“, a spus Orban. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO