Eveniment

Proiectul "Şansă la demnitate" al fostului ministru Ioan Botiş, verificat de OIRPOSDRU; plăţile au fost suspendate

Autor: Magradean Vasile

27.04.2011, 18:58 78

OIRPOSDRU Nord-Vest a declanşat o verificare a proiectului"Şansă la demnitate" al cărui beneficiar este Asociaţia"Parteneriat Euractiv" Bistriţa, în care apare soţia fostuluiministru al Muncii Ioan Botiş, şi a dispus suspendarea plăţilorcătre beneficiar, conform Mediafax.

Directorul executiv al Organismului Intermediar Regional pentruProgramul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane(OIRPOSDRU) Nord-Vest, Florica Ana Câmpean, a declarat, miercuri,într-o conferinţă de presă, că în cazul în care se va constata unconflict de interese în derularea acestui proiect contractul va fireziliat, iar prefinanţarea alocată deja va fi recuperată de labeneficiar.

"OIRPOSDRU Nord-Vest s-a autosesizat din presă în legătură cuproiectul «Şansă la demnitate», al cărui beneficiar este Asociaţia«Parteneriat Euractiv» Bistriţa, şi a dispus verificarea situaţiei.Este o suspiciune de neregulă care este în curs de verificare.Verificarea a început în 19 aprilie şi ar putea dura două-treisăptămâni. Am dispus suspendarea plăţilor până la clarificareasituaţiei. În acest proiect a fost acordată deja o prefinanţare de639.267 de lei care a ajuns la beneficiar. Dacă se va constata unconflict de interese, contractul va fi reziliat, iar suma va firecuperată de la acesta", a spus Câmpean.

Ea a precizat că s-au cerut clarificări beneficiarului, inclusivCV-urile celor implicaţi în proiect, urmând, dacă este cazul, săfie făcută şi o vizită la Bistriţa.

Potrivit lui Câmpean, din punctul de vedere al OIRPOSDRUNord-Vest evaluarea proiectului s-a desfăşurat conform proceduriide evaluare, "nefiind sesizată vreo neregulă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO