Eveniment

Proiectul salariului minim european a mai făcut un pas. Ce spune un eurodeputat

Proiectul salariului minim european a mai făcut un pas....

Autor: Gabriel Pecheanu

07.12.2021, 11:20 93

Verde pentru salariul minim european, start negocierilor, anunţă eurodeputatul Eugen Tomac: „Suntem cu un pas mai aproape de succesul Directivei salariilor minime”.

„Verde pentru salariul minim european, start negocierilor. Suntem cu un pas mai aproape de succesul Directivei salariilor minime! Miniştrii Muncii din statele membre UE au ajuns la un acord în Consiliu, astfel încât pot începe negocierile dintre cele trei instituţii ale UE – Parlamentul European, care acum două săptămâni şi-a votat poziţia, Consiliul Uniunii Europene şi Comisia Europeană. Mesajul transmis de Parlament două săptămâni în urmă şi, acum, de Consiliu este unul puternic. Salariile decente şi echitabile pentru cetăţenii europeni care muncesc nu sunt opţionale, sunt un deziderat clar al Uniunii”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El afirmă că, potrovit noilor reguli, este de aşteptat ca salariile minime să crească în mai mult de jumătate din statele membre, ajutând peste 25 de milioane de lucrători.

„Datorită acestei directive, România se poate apropia de un trai decent, oferit de salariile din statele Europei de Vest. Aşa vom învinge sărăcia şi vom deveni o ţară în care românii vor trăi aşa cum merită”, conchide Tomac.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO