Companii

Proiectul de reabilitare a promenadei turistice din Mamaia, de peste 68 milioane de lei, finalizat

Proiectul de reabilitare a promenadei turistice din...

Autor: Cosmin Vaideanu

29.07.2015, 17:51 2351

Managerul proiectului "Promenada turistică Mamaia", Ani Merlă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că acesta a fost cel mai mare proiect al Primăriei Constanţa cu fonduri europene în exerciţiul financiar 2007-2013, prin programul Regio, iar realizarea lui va duce la dezvoltarea agenţilor economici cu activităţi sezoniere şi va atrage mai mulţi turişti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ea a menţionat că durata de implementare a proiectului a fost de trei ani, cu unul mai mult faţă de cum fusese programat iniţial, pentru că lucrările au fost oprite în timpul verii pentru a nu afecta turiştii şi agenţii economici din staţiune.

"Au fost trei ani de implementare, trei ani care nu fuseseră iniţial programaţi. Trebuia să se termine în doi ani, dar datorită faptului că nu am vrut să oprim sezonul estival în vara anului 2014, am stopat noi lucrările, am permis activitatea agenţilor economici şi, bineînţeles, sosirea turiştilor şi desfăşurarea unui sezon estival normal, iar undeva la sfârşit de septembrie anul trecut am reînceput lucrările de acolo de unde le lăsasem şi am continuat în zone neatacate până în acel moment", a explicat Ani Merlă.

Proiectul a avut ca scop dezvoltarea şi promovarea turismului prin reabilitarea infrastructurii publice urbane din staţiunea Mamaia, mai exact modernizarea şi reamenajarea promenadei turistice din Constanţa - zona Sat Vacanţă şi staţiunea Mamaia (zona cuprinsă între Piaţeta Perla/Hotel Malibu şi complex hotelier Bicaz).

Lucrările de reabilitare a promenadei turistice din staţiunea Mamaia au inclus amenajarea trotuarelor şi a pistelor pentru biciclişti, dar şi a unei parcări pentru autovehicule.

De asemenea, a fost creat un sistem de colectare şi evacuare a apelor pluviale, s-au înlocuit mobilierul urban (băncuţe, pergole, coşuri de gunoi), cişmelele şi stâlpii de iluminat, au fost amplasate indicatoare rutiere, panouri informative şi indicatoare de orientare turistică.

Contractul pentru proiectul "Promenada turistică Mamaia" a fost semnat în august 2012, iar lucrările au început în toamna anului 2013 şi au durat efectiv 11 luni şi jumătate, fiind şi întreruperi cauzate de condiţiile meteo, dar şi pentru a nu periclita sezonul estival.

Valoarea totală a proiectului a fost de 68,6 milioane de lei, din care 48,3 milioane de lei a fost contribuţia Uniunii Europene, iar câte 8,6 milioane de lei - contribuţia Guvernului şi a beneficiarului.

Lucrările au realizate de un consorţiu format din firmele ABC Val, Mobitom şi UTI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO