Eveniment

Proiectele pentru care Gabriela Firea vrea să aloce 127 milioane lei în sectorul 3, condus de Negoiţă. Pe ce vor fi cheltuiţi aproape 30 de milioane de euro

Proiectele pentru care Gabriela Firea vrea să aloce 127...

Autor: Firuta Flutur, Mediafax

30.10.2017, 17:01 835

Primăria Capitalei vrea construirea unor "complexe multifuncţionale pentru activităţi didactice şi sport" la nouă unităţi de învăţământ din Sectorul 3, pentru aceste proiecte urmând a fi alocată suma de aproximativ 127 milioane de lei, potrivit proiectelor de pe ordinea de zi a şedinţei de marţi.

Astfel, potrivit proiectelor de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de marţi, Primăria Capitalei ar putea aloca câte 18,3 milioane de lei pentru Şcoala Gimnazială nr. 47 de pe Şoseaua Gării Căţelu nr.130, Şcoala Gimnazială nr.199 de pe bulevardul Nicolae Grigorescu nr 14 şi Şcoala Gimnazială nr. 92 de pe Aleea Vlahita nr. 1A, toate unităţile de învăţământ fiind situate în Sectorul 3. Durata execuţiei în toate cele trei cazuri este de un an.

De asemenea, câte 11,2 milioane de lei ar urma să fie alocate către alte trei şcoli, respectiv Şcoala Gimnazială nr. 67, Aleea Magnetului nr. 1 - 3, Şcoala Gimnazială nr. 86 de pe Aleea Reconstrucţiei nr. 6A şi Şcoala Gimnazială nr. 112, Strada Patulului nr. 2, de asemenea toate aflate în Sectorul 3 al Capitalei, durata execuţiei fiind, din nou, în toate cele trei cazuri, de 12 luni.

Alte proiecte de hotărâre prevăd alocarea a 17 milioane de lei către Şcoala Gimnazială nr. 200 din Strada Postăvarului nr. 13 din Sectorul 3, alocarea a 13 milioane de lei către Şcoala Gimnazială nr. 75 de pe Strada Gheorghe Petraşcu nr. 55 din Sectorul 3 şi 8,4 milioane de lei către Liceul Benjamin Franklin de pe Strada Pictor Gheorghe Tăttărăscu nr. 1, tot din Sectorul 3, durata execuţiei fiind, din nou, în toate cele trei cazuri, de un an.

În expunerile de motive pentru aceste proiecte, se arată că "realizarea acestor săli de sport este necesară pentru îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a orelor de educaţie fizică şi sport a elevilor, cât şi pentru desfăşurarea altor activităţi culturale şi recreative în afara orelor de curs, în beneficiul elevilor".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO