Caută doar în titlu
LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ ZF GREEN ECONOMY. Cum poate economia circulară să devină din vis, realitate?
Eveniment

Proiect european de 9,6 mil. euro pentru modernizarea transportului public în municipiul Făgăraş, Braşov

Primăria municipiului Făgăraş, judeţul Braşov, a câştigat un proiect european de peste 45,7 mil. lei (9,6 mil. euro pentru modernizarea traseelor de transport public şi a spaţiilor pietonale, dar şi crearea de piste de biciclete în vederea reducerii emisiilor poluante.

Poiectul presupune reducerea cu minim 6%, până în anul 2024, a emisiilor poluante în zona centrală a oraşului, ca urmare a introducerii în transportul în comun a cel puţin unui autobuz electric de capacitate medie.  Concomitent se va dezvolta sistemul de piste de biciclete, în lungime de peste 2,5 km, şi se va crea un sistem de închiriere biciclete, estimându-se o creştere mai mare de 16% a numărului de utilizatori, adică aproximativ 11.000 de biciclişti.

Suprafaţa totală a pistelor de biciclete realizate va fi de peste 4.000 mp, la care se vor adăuga mai mult de 6.850 mp spaţii verzi aferente acestora. Data limită pentru finalizarea proiectului este prevăzută pentru finalul anului 2023. Primăria municipiului Făgăraş a mai câştigat în toamna acestui an un proiect european de peste 43,8 mil. lei (9 mil. euro) prin care se vor moderniza peste 1,4 hectare de spaţii pietonale şi se vor achiziţiona 6 autobuze electrice şi 75 de biciclete. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.