Eveniment

Proiect controversat: Germania intră în lockdown şi închide majoritatea magazinelor în perioada 16 decembrie - 10 ianuarie

Proiect controversat: Germania intră în lockdown şi...

Autor: Dorin Oancea

13.12.2020, 11:33 1454

Germania intenţionează să închidă majoritatea magazinelor de miercuri până pe 10 ianuarie, în condiţiile în care înăspreşte restricţiile şi încearcă să limiteze răspândirea coronavirusului, potrivit unui proiect guvernamental văzut de Reuters.

Proiectul a fost pregătit în vederea unei întâlniri a cancelarului Angela Merkel cu conducătorii landurilor. Cancelarul s-a declarat în favoarea unor măsuri mai stricte, dar anterior nu a putut obţine acordul celor 16 landuri.

Proiectul permite doar deschiderea magazinelor esenţiale, cum ar fi supermarketurile şi farmaciile, precum şi băncile.

Şcolile vor fi, de asemenea, închise, iar angajatorilor li se va cere să îşi oprească operaţiunile sau lase angajaţii să lucreze de acasă. Vânzarea de artificii va fi interzisă.

Germania este în carantină parţială timp de şase săptămâni, cu baruri şi restaurante închise, în timp ce magazinele şi şcolile au rămas deschise. Unele regiuni au impus deja măsuri mai dure pe măsură ce infecţiile au crescut.

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 20.200 până la 1.320.716, au arătat duminică datele de la Institutul Robert Koch. Numărul de morţi raportat a crescut cu 321 la 21.787.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO