Eveniment

Programul de lucru la bugetari: vineri după ora 14.00 nu-ţi mai răspunde nimeni la telefon

Primarul sectorului 1 Clotilde Armand spune că intenţionează să regândească programul scurt al angajaţilor din Primăria Sectorului 1.

Primarul sectorului 1 Clotilde Armand spune că intenţionează să regândească programul scurt al angajaţilor din Primăria Sectorului 1.

Autor: Răzvan Botea

19.04.2021, 00:06 3705

♦ Clotilde Armand, primarul sectorului 1, afirmă că va face prima breşă în programul scurt al bugetarilor: „Vom schimba regulamentul intern pentru ca în ziua de vineri să nu se mai lucreze până la ora 14.00. Să se lucreze până la ora 16.30.

O parte importantă dintre bugetari lucrează vineri până la ora 14.00, justificând cu un program prelungit cu o jumătate de oră în timpul primelor patru zile ale săptămânii. Acest program însă nu ia în considerare nicio pauză, inerentă unei activităţi de 8 ore. În sectorul privat, programul de lucru este de 8,5-9 ore, cu pauze incluse de cel puţin o oră în total.

„Organizarea şi modul concret de stabilire a programului de lucru pentru toţi salariaţii Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale se realizează în conformitate cu prevederile legale (...) durata normală a timpului de lucru este de 40 de ore/săptămână. Repartizarea acestora este reglementată prin Regulamentul intern al instituţiei, astfel: de luni până joi, în intervalul orar 8:00 – 16.30, şi vineri, în intervalul orar 8.00 – 14.00“, a răspuns la solicitarea ZF Ministerul Muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO