Eveniment

Programul de guvernare şi lista de miniştri au fost depuse luni. Cabinetul propus pentru noul guvern, asemănător cu cel vechi

Programul de guvernare şi lista de miniştri au fost...

Autor: Departamentul Politic

10.02.2020, 11:08 564

Ludovic Orban va prezenta, luni, în şedinţa PNL, lista de miniştri şi programul de guvernare, potrivit unor surse liberale, noul cabinet al Executivului urmând să fie asemănător cu cel vechi. Ulterior, tot luni, lista miniştrilor şi programul de guvernare vor fi depuse în Parlament.

Potrivit unor surse liberale, premierul desemnat va veni cu aceiaşi miniştri din vechiul Guvern. Şi programul de guvernare va fi asemănător cu cel vechi. Şeful Cancelariei prim-ministrului Ionel Dancă a precizat că au fost scoase o parte dintre angajamentele asumate şi deja realizate de vechiul Guvern şi au fost adăugate noi măsuri pe termen scurt.

„Programul de Guvernare PNL a fost actualizat. Au fost scoase o mare parte dintre angajamentele asumate şi deja realizate în trei luni de guvernare şi adăugate noi măsuri pe termen scurt. Lista miniştrilor, la fel, este gata. Urmează să fie aprobate în această dimineaţă (luni - n.red.) în Biroul executiv de conducere al PNL şi depuse astăzi (luni - n.red.) la Parlament. Este prima zi din restul zilelor necesare pentru declanşarea alegerilor anticipate”, a scris, luni, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

După aprobarea în şedinţa PNL, lista de miniştri şi programul de guvernare vor ajunge pe masa conducerii Parlamentului. Urmează ca cele două Camere să stabilească calendarul în care Ludovic Orban va veni să solicite votul de încredere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO