Eveniment

Care este profilul participanţilor la programele de MBA şi EMBA: „Studenţii provin din diverse industrii: telecomunicaţii, inginerie, FMCG, construcţii, industria farmaceutică, IT, energie, iar vârsta medie este de 35 de ani“

Domeniile predominante din care provin studenţii sunt: business services - 18%, IT - 16%, pharma - 15%, FMCG şi retail - 14%, construcţii – 9%, financiar - 8%,telecom - 5%, automotive - 5%, educaţie - 3%.

Nevoia unor cursuri de educaţie mana­ge­ria­lă este resimţită din ce în ce mai mult de exe­cu­tivii şi managerii români, care admit că un pro­gram de MBA sau Executive MBA le ofe­ră cu­noştinţe suficient de bune astfel încât să avan­seze ulterior în carieră sau să devină an­tre­prenori. Astfel, în prezent, studenţii provin din diverse industrii, începând cu indus­tria de te­lecomunicaţii, inginerie, FMCG, cons­trucţii, industria farmaceutică, IT sau ener­gie, iar vârs­ta medie este de 35 de ani, spun repre­zen­tanţi ai şcolilor de afaceri din România.

„Cei care se înscriu în cadrul unui program de MBA sau EMBA au în general o ex­pe­rienţă pro­fe­sio­na­lă de 12 ani şi o ex­perienţă în mana­ge­ment de 8 ani. De altfel, con­form statis­ticilor, do­meniile pre­do­mi­nante din care provin stu­denţii sunt: bus­iness ser­vices - 18%, IT - 16%, pharma - 15%, FMCG şi retail - 14%, cons­truc­ţii – 9%, financiar - 8%, tele­com - 5%, automotive - 5%, edu­caţie - 3%“, a spus Ro­xana Ioniţă, di­re­ctor în cadrul şcolii de busi­ness Tiffin Executive MBA. Ea a adăugat că o tendinţă notabilă este cea a creşterii nu­mă­rului de femei, astfel că „în ultimul an, pro­cen­tul femeilor îl depăşeste pe cel al băr­ba­ţi­lor.“

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.