Eveniment

Profesorii au primit undă verde pentru obţinerea titularizării: Iohannis a semnat decretul care deblochează procedura în starea de alertă

Profesorii au primit undă verde pentru obţinerea...

Autor: Gabriel Pecheanu

02.07.2020, 12:22 133

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea legii care aprobă OUG 58/2020. Legea prevede, printre altele, deblocarea organizării examenului naţional de titularizare în perioada stării de alertă.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ.

Potrivit unui amendament iniţiat senatorul PSD Mihnea Costoiu la legea pentru aprobarea OUG 58/2020, „pe durata stării de alertă, în instituţiile şi autorităţile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante, cu excepţia celor prevăzute la alin. [1] şi (2], precum şi la art. 11 si 12, precum şi posturile de predare vacante din unităţile de învăţământ preuniversitar şi a posturilor şi funcţiilor vacante din instituţiile de învăţământ superior, institutele de cercetare, Academia Română şi academiile de ramură”.

Concursul naţional de titularizare 2020 a fost suspendat pe 17 iunie, potrivit Ordinului semnat de ministrul Educaţiei, Monica Anisie, chiar înainte de începerea înscrierilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO