Eveniment

Producţia şi consumul de cărbune au crescut în 2022

Producţia şi consumul de cărbune au crescut în 2022

Autor: Iulian Anghel

27.06.2023, 00:05 95

În 2022, producţia şi consumul de căr­bune din UE au continuat să crească, ajungând la 349 de milioane de tone (plus 5% faţă de anul precedent) şi, respectiv, 454 de milioane de tone (plus 2%), potrivit datelor Eurostat, oficiul de statistică al UE. Revenirea a început în 2021 şi a fost determinată, în principal, de lig­nit, un combustibil fosil slab, cu conţinut scăzut de energie, aparţinând categoriei mai mari a căr­bunelui brun. Polonia este ţara care a majo­rat puternic producţia de lignit - jumătate din producţia cărbune a Poloniei este lignit.

În ciuda revenirii recente, producţia a ră­mas sub cifrele din 2019, înainte de pandemie. Astăzi, cărbunele brun este produs de zece membri ai UE.

Germania, care la nivelul declaraţiilor poli­tice este vârful de lance al economiei „verzi“, este campionul producătorilor de cărbune din UE. Anul trecut, Germania (131 de milioane de tone) a reprezentat aproximativ 44% din producţia totală de cărbune brun din UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO