Eveniment

Producţia industrială îşi reduce ritmul de creştere în noiembrie, urcând cu 3,2%

Producţia industrială îşi reduce ritmul de creştere în noiembrie, urcând cu 3,2%

Autor: Adrian Voicu

10.01.2012, 10:03 394

Producţia industrială a crescut în luna noiembrie faţă de aceeaşli lună a anului anterior cu 3,2%, susţinută de toate cele trei sectoare industriale, arată datele prezentate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Avansul este mai slab, după ce în luna octombrie creşterea de 4,8% ducea producţia industrială pe primele zece luni la un avans de 7%.

Astfel, în penultima lună a lui 2011, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 14,5%, în timp ce industria prelucrătoare a înregistrat o creştere de 2% iar cea extractivă, de 0,1%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în: industria energetică (+9,7%), industria bunurilor de capital (+6,3%) şi industria bunurilor intermediare (+3,5%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi industria bunurilor de uz curent au scăzut cu 7,3%, respectiv cu 3,6%.

În perioada ianuarie-noiembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, producţia industrială şi-a redus avansul la o creştere de 6,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO