Eveniment

Producţia de ciment e cea mai puţin concurenţială piaţă

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Cristi Moga

28.11.2014, 00:07 409

Producătorii de ciment, notarii şi transportatorii fe­ro­viari sunt jucătorii care activeză în cel mai puţin con­curenţiale pieţe, potrivit celui mai recent raport al Con­siliului Concurenţei. Pentru fiecare dintre aceste pieţe, mo­tivele nivelului scăzut de concurenţă diferă. Astfel, în timp ce segmentul producţiei de ciment este dominat de trei jucători foarte mari - Lafarge, HeidelbergCement şi Holcim -, piaţa notarilor este neconcurenţială pentru că are bariere puternice la intrare şi există riscul de înţelegeri între concurenţi, mai ales având în vedere că asociaţia profesională din acest segment este foarte influentă.

„În  plus,  raportul  prezintă  pe  larg  evoluţiile  unor sectoare  cu  impact  direct  asupra  consumatorilor  şi  asupra  mediului  economic  general: bănci, teleco­muni­ca­ţii, asigurări de viaţă, energie regenerabilă şi energie termică“, a scris în raport Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consi­liului Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO