Eveniment

Producătorii români vor să-şi facă loc pe piaţa asiatică: 12 companii vor duce pâine, telemea şi mezeluri româneşti la târgul Agriteq din Qatar

Producătorii români vor să-şi facă loc pe piaţa...

Autor: Florentina Niţu

20.03.2019, 15:03 568

Producătorii locali vor duce produsele tradiţionale româneşti în Asia la Agriteq, unul dinter cele mai mari târguri agricole la nivel internaţional, din Doha, capitala Qatar-ului, cu scopul de face parteneriate cu companii externe sau de a se extinde pe acea piaţa, potrivit reprezentanţilor de la Ministerul Agriculturii şi Cooperativa Ţara Mea. Targul se desfăşoară în perioada 19 - 22 martie.

Astfel, 12 producători locali, dintre care nouă membri ai Cooperativei Ţara Mea, vor prezenta pâinea, telemeaua saumezelurilurile româneşti timp de patru zile la Agriteq, unul dinter cele mai mari târguri agricole la nivel internaţional, din Doha.

„Motivul principal pentru care Cooperativa Ţara mea a susţinut fermierii români să ajungă la târgul Agriteq a fost pentru deschiderea unor noi orizonturi de comerţ. De asemenea, a fost foarte important pentru noi să găsim o modalitate de susţinere şi promovare a produselor 100% româneşti. Sigur, ne-am propus să semnăm contracte de export în urma târgului. Acesta este motivul principal pentru care participam, ca produsele fabricate de fermierii români sa ajunga pe rafturile magazinelor din Qatar”, a spus Florin Burculescu, preşedinte al Cooperativei Ţara Mea.

Câţiva dintre membrii Cooperativei, care vor participa la târg, sunt Prodprosper, producător de preparate din carne după reţete tradiţionale din Piatra Neamţ, cu o experienţă de peste două decenii pe piaţa locală, Facos, producător cârnaţi şi mezeluri ţărăneşti din Suceava, care exportă deja în ţări din Europa, America şi Asia de Est, Tatcom Invest, firmă care realizează produse lactate în Buzău, Cris Sib Lacto, producător de lactate din zona Sibiului, Agrirofarms, companie care face preparate din carne, Vanbet, fermă de găini de ouă, prezentă în Vaslui, Iaşi şi Galaţi, Lido Gîrbea, companie care realizează produse de panificaţie în Păuleşti, Prahova.

De asmenea, la expoziţie participă şi o companie românească care se ocupă de transportul produselor în cazul în care sunt semnate contracte de export pe perioada evenimentului, MFC Deluxe Consult.

De altfel, şi Cooperativa Ţara Mea, va fi prezentă în calitate de companie, reprezentând cei 350 de fermieri pe care-i are sub umbrelă în prezent. Cooperativa Ţara Mea şi -a început activitatea în 2015, cu scopul de a creaşte producţia şi consumul de produse româneşti şi de a susţine o creştere economică sănătoasă atât pentru producătorii români cât şi pentru economia ţării, potrivit reprezentaţilor săi.

Cea de a 7-a ediţie a expoziţiei Agriteq a fost organizată de Ministerul Municipalităţii şi Mediului din Qatar, obiectivul principal fiind de a aduna la un loc actori din agricultură, piscicultură, irigaţii, mediu, echipamente agricole moderne şi tehnologie. În total, la târg, vor participa 140 de firme agricole din 51 de ţări.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO