Eveniment

Producatorii de furaje urmeaza procesatorii de carne

24.06.2004, 00:00 25

Cel mai mare producator de furaje din Marea britanie, BOCM Paul, a decis sa-si deschida o filiala in Romania dupa ce timp de patru ani a activat pe piata romaneasca prin intermediul unei reprezentante.
Decizia firmei britanice survine anuntarii unor investitii de anvergura in sectorul zootehnic romanesc: Smithfield, SUA, care a cumparat fostul combinat de ingrasare a porcilor Com - Tim Timisoara, Coren din Spania, care a anuntat o investitie de 25 mil. euro in zootehnie, si, cel mai recent, turcii de la Banvit care vor sa construiasca un complex de crestere a pasarilor in valoare de 40 mil. dolari. "Este deja un lucru stiut faptul ca productia carnii de porc se muta din Vestul Europei catre Est iar efectivele de porci din Romania sunt acum in scadere dar in anii urmatori vor fi cu siguranta cresteri ale acestora", spune Roger Jones, director al BOCM Paul. Quinton Quayle, ambsadorul Marii Britanii la Bucuresti a spus ca interesul oamenilor de afaceri din Marea Britanie pentru agricultura romaneasca este in crestere. "Agricultura romaneasca reprezinta un sector prioritar pentru noi. Cred ca este un moment bun pentru a intra pe piata", a spus Quayle. El a aratat ca Guvernul Marii Britanii coordoneaza o serie de proiecte prin care se ofera consultanta si sprijin tehnic fermierilor romani. De asemenea, ambasada de la Bucuresti pune la dipozitia celor intereresati informatii cu privire la oportunitatile de afaceri din Romania. Potrivit reprezentantilor companiei, firma nu intentioneaza, pentru moment, sa fabrice furaje in Romania, neexcluzand insa o posibila investitie in anii urmatori. Oficialii companiei apreciaza ca productia de furaje finite in Romania ar permite extinderea si pe pietele din Bulgaria si Serbia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO