Eveniment

Procurorul general a dispus control la Parchetul Judecătoriei Caracal privind dosarele de viol

Procurorul general a dispus control la Parchetul...

Autor: Andreea Smerea

01.08.2019, 11:40 85

Procurorul general a dispus efectuarea unui control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, referitor la respectarea dispoziţiilor privind primirea, înregistrarea, repartizarea şi continuitatea în soluţionarea lucrărilor şi dosarelor penale, inclusiv cauzele de viol şi lipsire de libertate.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bogdan Licu a dispus, joi, efectuarea unui control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal cu privire la respectarea dispoziţiilor privind primirea, înregistrarea, repartizarea şi continuitatea în soluţionarea lucrărilor şi dosarelor penale.

Controlul va fi efectuat, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului General, de către procurori din cadrul Serviciului de Îndrumare şi Control, se va desfăşura începând cu data de 1 august 2019 şi are printre obiective şi verificarea stadiului cercetărilor şi a modalităţii de exercitare a supravegherii în cauzele aflate în lucru la procuror şi la organele de cercetare penală, având ca obiect infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol, precum şi a cauzelor având acest obiect soluţionate în perioada 01.01.2018 – 31.07.2019.

De asemenea, vor fi verificate cauzele mai vechi de un an de la prima sesizare aflate în lucru la procuror şi la organele de cercetare penală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO