Eveniment

Procesoarele proiectate la Timişoara sunt folosite de Intel pentru tehnologii de ultimă generaţie

Procesoarele proiectate la Timişoara sunt folosite de...
09.02.2017, 00:06 1305

Procesoarele concepute la Timişoara de către inginerii companiei Movidius, care dezvoltă tehnologie de ultimă generaţie şi care a fost recent achiziţionată de Intel, vor fi folosite pe drone inteligente, dar şi pe echipamente de realitate virtuală.

Movidius, care a fost cumpărată recent de gigantul ame­rican Intel, colaborează cu Google la realizarea unui telefon superinteligent, precum şi cu cel mai mare producător de drone comerciale din lume. Compania are sediul în Dublin, Irlanda, centrul de software la Timişoara şi biroul de vânzări în California. Movidius şi-a deschis filiala din „capitala Banatului“ în urmă cu unsprezece ani. Dacă la început în biroul din Timişoara lucrau doar trei angajaţi, în noiembrie 2016, când a fost cumpărată de Intel, numărul acestora a ajuns la 100, ingineri în software şi hardware.

„Noi facem un procesor cu arhitectură specială, care consumă puţină baterie de la dispozitivele mobile şi poate să proceseze o cantitate mare de informaţii de la camere, în timp real. Astfel, acest procesor adaugă o inteligenţă artificială dispozitivelor electronice“, explică managerul Movidius Timişoara, Valentin Mureşan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO