Eveniment

Probă de competenţă: Ministerul Agriculturii spune că nu ştie câte pieţe sunt, dar un document de pe site-ul insituţiei arată că sunt 490 de pieţe agroalimentare şi 160 de depozite en-gros de fructe şi legume

Probă de competenţă: Ministerul Agriculturii spune că...

Autor: Florentina Niţu

11.11.2020, 16:59 341

Adrian Nechita Oros, ministrul Agriculturii, a afirmat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că numai 20% din pieţele agroalimentare au fost închise, fără a preciza numărul lor. Acesta nu a răspuns la toate întrebările adresate de jurnalişti, obicei ce-l caractezează, ci a plecat în grabă, după nici un sfert de oră de la începerea conferinţei.

„Sunt sigur că măsurile îşi vor arăta efectul pozitiv. Doar 20% din pieţe sunt în această situaţie (închise – n. red.). 80% din ele funcţionează la fel ca până acum. Acolo unde primarii nu caută soluţii, producători nu au acces în pieţe. Îmi cer scuze pentru comercianţii care nu mai au unde să vândă”, a spus Adrian Nechita Oros, ministrul Agriculturii, în cadrul conferinţei de presă.

Ulterior, ZF a solicitat reprezentanţilor Ministerului Agriculturii numărul total al pieţelor agroalimentare din România, însă aceştia au spus că nu îl ştiu. Pe site-ul insituţiei este un document care arată că în iunie 2019 erau 490 de pieţe agroalimentare şi 160 de depozite en-gros de fructe şi legume la nivel naţional.

Oficialii ministerului de resort întăresc că datele pe 2020 încă nu au fost actualizate.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO