Eveniment

Prins cu ajutorul poliţiei italiene în decembrie, Costică Argint este eliberat condiţionat de la Penitenciarul Focşani

Autor: Mediafax

08.03.2011, 14:44 18

Costică Argint, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoarepentru ultraj contra bunelor moravuri şi arestat în decembrie 2009în Italia, a fost eliberat condiţionat, marţi după-amiază, dinPenitenciarul Focşani, după ce Judecătoria Focşani i-a aprobat, în2 martie, cererea în acest sens, informează Mediafax.

La ieşirea din Penitenciar, Costică Argint a declaratziariştilor că se va întoarce in Italia cu primul avion, pe care îlva lua joi.

"Mă voi întoarce în Italia cu primul avion deoarece acololocuiesc de 14 ani", a spus Argint.

El a precizat că perioada de detenţie reprezintă "o datorie maiveche" faţă de statul român.

"Am plătit o datorie mai veche statului român, datorie pe caream achitat-o. Nu am datorii faţă de nimeni cu excepţia unei singurepersoane dragi inimii mele. Nu am putut să mă achit faţă de eapentru că m-au purtat prin închisorile italiene şi române timp detrei ani. Dacă vreodată voi crede că siguranţa mea şi libertateamea vor fi în afara oricărui pericol voi reveni în ţară să facnişte declaraţii, deocamdată nu", a spus Argint.

Acesta a adăugat că, în opinia sa, decizia eliberăriicondiţionate era normală.

Deşi eliberarea este condiţionată, Costică Argint se poateîntoarce în Italia sau în orice stat membru al Uniunii Europene,întrucât nu va mai fi extrădat autorităţilor italiene după ieşireadin Penitenciarul Focşani, acestea spunând că nu mai există niciunmandat pe numele liderului Asociaţiei romilor refugiaţi politic dinItalia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO