Eveniment

Prindem boardul FMI din 28 iunie doar daca se aplica masurile

03.06.2010, 23:47 12

Romania trebuie sa poata raporta ca a inceput aplicarea efectivaa pachetului legislativ de austeritate pentru ca scrisoareasuplimentara de intentie sa poata intra in discutia boardului FMIin sedinta de pe 28 iunie, afirma Mihai Tanasescu, reprezentantulRomaniei la FMI.

"Includerea pe ordinea de zi a boardului incumba intrarea inefectivitate a intregului pachet de masuri, respectiv depasireaprealabila a tuturor obstacolelor care ar putea aparea pe traseullegislativ. Trebuie sa avem publicate in Monitorul Oficial actenormative care sa spuna exact data intrarii in vigoare a masurilorsi acestea sa produca efecte", a declarat Tanasescu pentru ZF.

El spune ca in acest moment data de 28 iunie pentru discutareain board a situatiei acordului cu Romania este "tentativa" . "Savedem ce se intampla in saptamanile urmatoare. Insa odata ceasumarea raspunderii Guvernului in Parlament a fost programatapentru 7 iunie, eu am convingerea ca vom ajunge in board pe 28, iarurmatoarea transa din imprumut va fi eliberata si va ajunge inrezerva valutara de la BNR."

Tanasescu precizeaza ca in cazul in care pachetul de masuri vafi contestat la Curtea Constitutionala, FMI va astepta un aviz delegalitate din partea judecatorilor. Oficialul mai spune ca lanivelul Fondului exista preocuparea ca situatia tensionata din zonaeuro sa nu se rasfranga si asupra altor tari europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO